Ik ben een vraagouder

Als ouder wil je alleen de beste opvang voor jouw kind

Een groot bezwaar dat we nog wel eens van een vraagouder horen: “je brengt je kind toch niet zomaar naar een vreemde?” Nee, uiteraard niet!

Voor jou als vraagouder begint het met je inschrijven hier op de website. Dan nemen we contact met je op en na een inventarisatie van je wensen, gaan we een gastouder voor je zoeken die bij je past en aan alle wettelijke eisen voldoet. Vervolgens gaan we kennis maken met de gastouder. Als er een goede klik is gaan samen we nog een keer bij de gastouder langs om te kijken of het nog hetzelfde gevoel geeft en we bespreken alle wensen en zetten die op papier. Voor kinderen en ouders is het altijd geruststellend om een wen-ochtend of middag in te plannen om te zien hoe de opvang verloopt. Gaat dat van alle kanten goed, dan kan de opvang van start gaan. Zo zie je maar,  het is juist zo dat je de gastouder beter kent dan de medewerkster van het kinderdagverblijf.

met de paplepel ingegoten

 

kind met speelgoed

Als vraagouder heb je aardig wat voordelen als je voor een gastouder kiest in plaats van een kinderdagverblijf. Buiten het financiële voordeel dat op simpele wijze aangetoond kan worden, zijn er ook de voordelen van de flexibele opvangtijden, het eenvoudiger kunnen afstemmen op jouw persoonlijke wensen of die van je kindje.
Stel je maar eens voor je bent wat later van je werk, dan is het toch heerlijk dat na een telefoontje je gastouder aanbied om je kind mee te laten eten.

De persoonlijke aandacht van de gastouder zorgt ervoor dat je kindje zich optimaal kan ontwikkelen. Doordat het aanbod van activiteiten is afgestemd op de behoefte van jouw kindje, die alle aandacht krijgt die het verdient.