Trips & Doe tips

Nog leuke Trips & Doe tips?

Hoi, op deze pagina vind je allerlei zaken terug die je samen met je gastkind(eren) kunt doen. Het zou leuk zijn als je zelf een tip hebt, deze met anderen te delen. Stuur je berichtje in via info@ikzoekeengastouder.nl

Herfstvakantie 2015

De Herfstvakantie staat weer voor de deur. Heb jij nog leuke doe tips voor ons? Dan horen wij deze uiteraard graag via info@ikzoekeengastouder.nl, zodat wij ze kunnen delen met andere (gast)ouders, onder andere via onze Facebookpagina.

KidsErOpUitjes heeft een maandkalender met ideeën gepubliceerd op de website. Neem snel eens een kijkje!

ModderDag 2015 op maandag 29 juni

Tijdens ModderDag ontdekken kinderen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent. Tienduizenden kinderen zijn tegelijkertijd actief bezig met natuur.

ModderDag organiseer je zelf. Als school, gastouder, kinderdagverblijf, BSO, bezoekerscentrum: iedereen die het spelen van kinderen in de natuur belangrijk vindt kan zich aansluiten bij ModderDag.

Om je op weg te helpen is een ModderWijzer ontwikkeld. Daarin staat niet alleen achtergrondinformatie maar ook tal van suggesties voor activiteiten voor de verschillende leeftijdsgroepen. En een praktisch draaiboek dat je kunt gebruiken ter voorbereiding op ModderDag. Kijk voor alle informatie op: http://www.modderdag.nl

Sport en Spel Paleis

Wil je bij goed of slecht weer een leuke, spectaculaire en sportieve dag beleven? Kom dan naar het Sport en Spel Paleis in Den Haag. Geopend van 10 juni t/m 31 augustus 2015. Voor meer informatie kijk je op: http://www.sportenspelpaleis.nl

Klauterwoud Vlaardingen

Het Klauterwoud in de Broekpolder van Vlaardingen ligt te wachten op vele uren speelplezier. Het Klauterwoud is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang, superleuk en avontuurlijk. Op het terrein van maar liefst 38 voetbalvelden groot, kunnen kinderen helemaal uit hun bol gaan.

klauterwoud+stenenlopen Het klauterwoud is één grote stoere speeltuin. Hier geen kant en klare speeltoestellen (nou vooruit, ééntje dan), maar allerlei hindernissen en elementen die kinderen uitdagen om zelf een spel te bedenken en te spelen. Wie het Klauterwoud binnengaat (de entree ligt iets voorbij de Polderpoort aan de Watersportweg), komt in het labyrint. Een wirwar van heuveltjes en modderige greppeltjes die je kan overbruggen via een boomstam. Er zijn verschillende manieren om zo snel mogelijk naar de overkant te komen. Aan het labyrint grenst een grote picknickweide met bankjes en tafeltjes.Even verderop ligt het amfitheater, een heuvel met bovenin een kommetje waar je in de luwte kunt zitten, een boek kan (voor)lezen, lekker kan chillen. Wie daar allemaal geen zin in heeft kruipt gewoon door de heuvel (via een buis), en gaat op zoek naar het forse speeltoestel waar je kunt klauteren, klimmen, hangen en glijden.
klauterwoud+touwlopen
En zo gaat het nog even door. Er is een heuvel van maar liefst 8,5 meter hoog. Verderop ligt een tunnel, gemaakt van wilgentakken. Sloten en kreken steek je over via boomstammetjes, stapstenen of een trekvlot. Een waar speelparadijs voor avonturiers. Voor minder avontuurlijke ouders bieden de picknicktafels een mooie plek om het allemaal rustig gade te slaan.

Familiepark-Plaswijckpark-132197690260-300x199

Rotterdam, Plaswijckpark

Het Plaswijckpark heeft  een wandelpark, een dierenpark én een speelpark in één. En dan zijn er binnen het speelpark ook nog eens meerdere mogelijkheden. Uw kinderen kunnen met water spelen in de Havenspeeltuin, een heer (of dame) in het verkeer leren zijn in de Verkeerstuin en klauteren en glijden in de normale speeltuin! Om heerlijk te wandelen hoeft u maar een klein stukje verder te lopen. En nog een stukje verder is de dierentuin met ook weer allemaal thema velden. Een super dagje uit en dat allemaal temidden van Rotterdam!
De Ontdekhoek, Rotterdam – Amsterdam – Den-Bosch – Sittart – Zwolleimages
Een grote werkplaats waar je proefjes mag doen. Zelf aan de slag gaan en je geen seconde vervelen!
Ontdekken hoe je met zware keien snelstromend water kan tegenhouden, van een aardappel chips kan maken, foto’s in een donkere kamer kan ontwikkelen, snelle zeilbootjes kan maken, heerlijk ruikende zeepjes… Je mag zelf weten waar je mee begint. Je kunt kiezen uit meer dan 30 proefjes.images-2Heel leuk voor een verjaardagsfeestje of gewoon een dagje uit. Je komt tijd tekort om alles te kunnen maken en doen. En, wat je maakt mag je ook mee naar huis nemen! (niet alles). De Ontdekhoek is voor meisjes en jongens van 4 tot 14 jaar.

Lekker naar buiten …
Je kunt ook met de kinderen naar het bos of op een open plek vliegeren als er wat wind staat. Bewaar bakjes van bijvoorbeeld schepijs, doe er een beetje mos in en ga “vieze” beestjes zoeken. De kinderen zullen een geweldige dag hebben. De kinderen verzinnen vanzelf wel leuke dingen als ze eenmaal in de buitenlucht op pad zijn.

Een paar uurtjes met kinderen naar de kinderboerderij is ook altijd leuk en het kost je niks. Een leuk idee is ook om met een klein tentje te gaan kamperen, ook al is het op het veldje vlak achter je huis.

Knutselen
In huis maak je het met een kind al gauw gezellig en leerzaam door lekker te knustelen. Maak samen een mooie tekening voor opa en oma of versier bijvoorbeeld een fotolijstje voor in huis. Kinderen vinden het altijd leuk om een cadeautje te maken voor Moederdag, Vaderdag, Pasen of Kerstmis. Ga aan de slag met thema’s, zodat je voldoende tijd hebt om aan een onderwerp te besteden. Er zijn bijvoorbeeld thema’s beschikbaar met de bijbehorende activiteiten via http://www.peuteractiviteitenweb.com