Tips om je kinderen gezonder te laten eten

Tips om je kinderen gezonder te laten eten

Maak het eten aantrekkelijk
Wat wij vaak doen is een verhaal vertellen bij wat je eet.
Broccoli’s moeten naar de broccoli-kapper en die kapper is uiteraard je kind. Hoe leuk is het om de broccoli kaal te knippen
Erwten zijn bij ons kogeltjes. En van deze groene kogeltjes wordt je ontzettend groot en sterk. Wanneer ze al die erwtjes eten, worden ze groter dan papa en dat wil papa natuurlijk niet.
Uiteraard werken complimenten ontzettend goed wanneer ze hun groentes hebben gegeten of nieuwe dingen hebben geprobeerd.
En als je het leuk vindt, zijn er uiteraard erg veel manieren om een heel feest op je bord te maken.

Vertel wat gezond eten is
Leg je kinderen uit wat gezond is en waarom dat belangrijk is. En vertel ook wat ongezond eten is. Omdat ik altijd erg bewust bezig ben met voeding, komt zeer regelmatig van hen de vraag of iets wel of niet gezond is.
Natuurlijk hoeven ze niet exact te weten hoe het in elkaar zit maar door regelmatig te vertellen dat je van gezond eten groot en sterk wordt of wanneer ze groter zijn uitlegt wat gezond en ongezond eten is en wat het met je lichaam doet, ontstaat de bewustwording vanzelf.

Betrek ze bij het koken en de boodschappen
Neem ze mee naar de winkel en laat ze kiezen wat ze willen eten. Wanneer je wat meer tijd hebt, kun je ook laten helpen in de keuken of mee laten kijken wanneer jijzelf aan het koken bent.

Heb geduld en ben consequent
Ik heb misschien een voorsprong omdat mijn kinderen niet beter weten. Ik begrijp ook dat het soms moeilijk is  maar dat betekent niet dat het onmogelijk is om je kinderen zoveel mogelijk bewust te maken van gezonde voeding en ze zo gezond mogelijk te laten eten. Het is een kwestie van volhouden, consequent zijn, geduld hebben  en ook hier geldt stap voor stap.

Geef het goede voorbeeld
De enige manier dat je kinderen gezonder gaan eten is wanneer jij het goede voorbeeld geeft en het zelf leeft.  Altijd!
Het werkt natuurlijk heel verwarrend en bovendien averechts wanneer je zegt dat cola, snoep, chips etc. ontzettend slecht is maar je het vervolgens zelf wel eet en drinkt.