Boeken en Films

Kinderboekenweek 2015

Van 7 t/m 18 oktober is het kinderboekenweek met als thema “Raar maar waar”. Niet alleen in de boekwinkel, in de bibliotheek, maar ook op scholen wordt hier volop aandacht aan besteed.  Daarnaast worden er volop activiteiten georganiseerd. Kijk hier voor een overzicht van de activiteiten in het land (per provincie of per plaats).

Het Kinderboekenweekgeschenk is jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek , bij aankoop van ten minste € 10,- aan kinderboeken, verkrijgbaar. Simon van der Geest schreef het Kinderboekenweekgeschenk 2015 “Per ongelukt!”.uitgave1-geschenk-206x300

Stel, je moeder zit in de gevangenis, maar ze is onschuldig. En die gevangenis staat op een streng bewaakt eilandje in de Waddenzee. En je vader, daar heb je ook niets aan, want die zit de hele dag te gamen. Wat doe je dan? Dan bedenk je een onwaarschijnlijk bevrijdingsplan. Tenminste, dat doet Ro. Samen met zijn vrienden Archie en Lela begint hij in een afgelegen schuur aan een fantastische uitvinding te werken. Want soms moet je iets doen wat niemand ooit gedurfd heeft, hoe gevaarlijk en onmogelijk het ook is…

Op zondag 18 oktober hebben kinderen op vertoon van het Kinderboekenweekgeschenk Per ongelukt! gratis toegang tot 22 wetenschapsmusea. Per Kinderboekenweekgeschenk krijgt één kind gratis toegang. Andere bezoekers die met je meereizen betalen wel entree. Bij je bezoek krijg je een nieuwsgierig makende boekenlegger cadeau. Kijk hier voor meer informatie.

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek is geschreven door Mies van Hout.

Mies van Hout neemt je mee op een tocht door de wonderlijkste werelden. Klauter op je vingertoppen mee door de bomen, zoek je uitgave1-prentenboekweg over de krokodillenrivier en dwaal rustig door de bramentuin. Kijk uit voor de afgrond! Geen nood, we springen gewoon van wolk naar wolk en roetsjen daarna van de berg. Durf jij vervolgens door de grot en dan héél stilletjes langs het monster? Dan zijn we er bijna…. Al zoekend, dwalend en puzzelend doet Mies van Hout je in dit Prentenboek van de Kinderboekenweek vergeten waar je ook al weer naartoe op weg was, zoveel is er te zien en beleven. En op iedere pagina sluit een nieuw vrolijk dier zich aan bij de stoet.

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek is er een om opnieuw en opnieuw doorheen te springen en klauteren.

Verkoopprijs in de boekwinkel: € 5,-.

 

Ben jij ook zo benieuwd naar alle “Raar maar waar” weetjes? Download ze hier.

 

Zomerlezen met de VakantieBieb

Vanaf 1 juni 2015 is de VakantieBieb geopend! 3 maanden genieten van mooie jeugdtitels. Niet alleen heel leuk, maar ook goed tegen de beruchte AVI-dip. Download de app nu en registreer je om gebruik te maken van dit gratis aanbod. (PS ook voor volwassenen heel leuk, zeker nu de maand van het spannende boek is gestart) http://www.vakantiebieb.nl

Of je nu op vakantie gaat of thuis blijft. In de VakantieBieb-app vind je een leuk en gratis leespakket voor het hele gezin.

Naast jeugdboeken vind je ook spannende boeken voor volwassenen in de app. Vanaf begin juli worden daar nog romans, tijdschriften en taalgidsen aan toegevoegd.

Laat de vakantie dus maar beginnen. Download de VakantieBieb direct op je tablet of mobiel.

Digitale prentenboeken

Tot het einde van dit schooljaar zijn alle digitale prentenboeken gratis! Omdat een abonnement op digitale prentenboeken nieuw en uniek is voor basisscholen, bieden wij iedereen de kans om dit geheel vrijblijvend uit te proberen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een account aanmaken. Hiermee heb je toegang tot al onze digitale prentenboeken en strips voor de beginnende lezers. http://boekpakket.nl/digitale-prentenboeken/

Zomerverval?

Ouders en gastouders, denk eraan; voorkom het zomerverval!
We kunnen het niet vroeg genoeg benadrukken (zeker nu de zomervakantie in aantocht is).

De term zomerverval geeft aan dat kinderen die gedurende de zomervakantie niet of nauwelijks lezen 1 à 2 AVI-niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling. Zomerverval kan eenvoudig worden tegengegaan. Als kinderen tijdens de zomervakantie regelmatig lezen is er geen sprake van terugval.

Veel leesplezier!