Apps voor Iphone, Ipad en Android

Leuke of nuttige apps voor Iphone, Ipad en Android

Apps voor Iphone, Ipad of Android apparatuur zijn niet meer te missen in deze tijd waarin we steeds meer gaan doen met onze smartphone. Zijn het nu spelletjes en simpele apps, over een paar jaar is de smartphone je portemonnaie, agenda, spaarpot en nog veel meer.

Apps voor iphoneSommige app’s zijn leuke vermakelijke spelletjes, maar er zijn ook app’s die je kunnen helpen zoals de EHBO app of de gifwijzer app. Dat zijn app’s waarvan je hoopt dat je ze nooit nodig hebt, maar als het een keer zo ver is kun je ze beter maar op je telefoon hebben staan.
Als je zelf een leuke app gezien hebt; laat het ons dan weten, zodat we die hier kunnen bij zetten.

naar apple-appstore
naar android market

Interessant artikel: Wat zijn de gevolgen van opgroeien in een digitale wereld eigenlijk?

Lees hier meer via J/M: http://www.jmouders.nl/vrije-tijd/mediagebruik/digitaal-opvoeden/gevolgen-van-opgroeien-in-een-digitale-wereld-slaaptekort

De Gifwijzer

De Gifwijzer geeft onmiddellijk advies over wat u moet doen in het geval van een vergiftiging.

http://www.veiligheid.nl/tips-en-advies/gifwijzer-app

De vernieuwde Gifwijzer helpt (gast)ouders om hun huis veilig te maken en geeft EHBO advies. (Gast)ouders onderschatten vaak hoeveel giftige producten ze in huis hebben. De Gifwijzer bevat 183 stoffen en planten met een indicatie van giftigheid en een advies wat te doen als het toch misgaat. (Gast)ouders krijgen inzicht in wat giftig is en kunnen daarnaar handelen. Bijvoorbeeld door schoonmaakmiddelen altijd op te bergen, ook tijdens gebruik. Dit punt komt overigens ook altijd uitgebreid aan bod in de risico inventarisatie veiligheid & gezondheid, die gedaan wordt op de opvanglocatie van de (gast)ouder voordat de gastouder start.

Kosten
De Gifwijzer app kost € 3,59. Deze bijdrage is om de kosten van het maken van de Gifwijzer te dekken en wordt ingezet om de Gifwijzer continu up-to-date te houden.

Papieren Gifwijzer
De Gifwijzer is behalve als app ook in papieren vorm beschikbaar en kost € 4,95. Deze is te bestellen op www.gifwijzer.nl of verkrijgbaar bij de apotheek.

Gratis EHBO app voor hulp in een noodsituatie

Download nu gratis: http://www.rodekruis.nl/eerste-hulp/ehbo-app?gclid=CjwKEAjw4-SrBRDP483GvreDr2ASJAD5sCIuLqCmHwCCgz819vhb1ZkeiL-PFgjxP14Vl64-Ujx8hRoC3wHw_wcB
Veel mensen weten niet wat ze moeten doen bij een ongeval. En teveel mensen doen niets, of het verkeerde. Daarom is er de EHBO app. Met de EHBO app voor de smartphone heb je altijd EHBO kennis op zak.

Instructies bij ongevallen

Van brandwond tot verslikking en van bewusteloosheid tot een hersenschudding. De app geeft je kort en bondig instructies. Zo weet jij wat je moet doen!

Route naar dichtstbijzijnde AED-locatie of EHBO-post

Vind met behulp van de EHBO app de route naar de dichtstbijzijnde AED-locatie of de dichtstbijzijnde EHBO-post.

Checklist verbanddoosapp award 2014.jpg

Heb jij alle materialen in huis om snel eerste hulp te kunnen verlenen? Check je verbanddoos met de checklist.